Werkwijze woning verhuren

Uw woning verhuren en beheren? Dat laat u natuurlijk door een professional doen! 

U wilt uw woning of appartement verhuren? Dan wilt u natuurlijk een zo hoog mogelijk rendement behalen. Maar wel zonder zorgen zoals leegstand, juridische problemen of slechte huurders.

Het hele traject rondom de verhuur en het beheer laat u dus het liefste aan professionals over. Die alles voor u regelen en die alle ins-and-outs van de continue veranderende verhuurmarkt kennen. Die voor úw belangen opkomen en ervoor zorgen dat uw rendement zo hoog mogelijk is. En dat alles juridisch klopt!

Home of Orange is gespecialiseerd in de verhuur aan expats en door onze jarenlange ervaring zorgen wij er voor dat u snel een betrouwbare huurder heeft. Uiteraard tegen de hoogst haalbare huurprijs en tegen een gunstig tarief.

Doe daarom net als vele andere tevreden verhuurders: laat Home of Orange de verhuur en/of het beheer voor u regelen. Klanten waarderen ons op Google gemiddeld met 4,9 uit max. 5 sterren en daar zijn we best trots op!

Klik hier voor de diverse verhuurpakketten of meld uw woning aan en krijg een gratis huurprijsadvies.

De 6 stappen van het verhuurproces

Wanneer u besluit uw woning voor de 1 e keer te gaan verhuren, of u heeft al eerder verhuurd maar u bent op zoek naar een andere verhuurmakelaar, dan zult u eerst willen weten wat voor vlees u in de kuip heeft. Er zijn immers vele verhuurmakelaars, maar wie is de beste en bij wie voelt u zich vertrouwt? Over het algemeen zal ons eerste contact dan ook via de telefoon zijn. Of wellicht zijn wij door een bekende bij u aanbevolen. Veel van onze verhuurders komen namelijk via mond-op-mond reclame bij ons terecht. Tijdens het telefoongesprek kunt u vrijblijvend alle vragen stellen die u heeft. Wij zullen u adviseren, uitleggen hoe wij werken en wat de verhuurmogelijkheden zijn van uw woning.

Als u besluit de woning via ons te verhuren, dan maken wij met u een afspraak voor de woning- opname. Eén van onze ervaren verhuurmakelaars komt bij u langs en zet samen met u de wensen en mogelijkheden op een rijtje. Wilt u voor onbepaalde tijd verhuren of wilt u liever eerst beginnen met verhuren voor bijvoorbeeld 1 jaar? Of gaat u reizen en wilt u gedurende uw afwezigheid uw woning verhuren? De reden van verhuur is van belang voor het type huurcontract. U wilt immers dat alles klopt en niet voor verrassingen komen te staan. Wilt u gemeubileerd verhuren of toch liever ongemeubileerd? Staat u het toe dat een huurder een huisdier heeft? Enzovoort. U verhuurt, dus u bepaalt. Wij zullen u tijdens dit gesprek ook uitgebreid informeren over wet,- en regelgeving en zullen tevens een onderbouwd huurprijsadvies afgeven, gebaseerd op onze ervaring en de actuele marktomstandigheden. Heeft u nog andere vragen? Stel ze gerust tijdens het gesprek!

Tijdens deze afspraak maken we ook mooie foto’s en noteren de kenmerken van de woning. Hiermee zullen we een aansprekende advertentie opmaken met een uitgebreide fotoreportage en een wervende advertentietekst in Nederlands en Engels.

Ons netwerk is zeer uitgebreid en daarnaast hebben we een actieve strategie om huurders te genereren. Deze strategie bestaat uit 3 pijlers:
1. Wij adverteren uw woning uiteraard op onze eigen website www.homeoforange.nl en linken door naar een groot aantal websites specifiek voor zoekers van huurwoningen, waaronder dé website voor woningzoekers; www.pararius.nl. Desgewenst kunnen we uw woning tegen meerprijs ook op Funda.nl adverteren. Met deze strategie bereiken we duizenden actief woningzoekenden!
2. Wij hebben een grote lijst met woningzoekenden die zich bij ons ingeschreven hebben. Wanneer uw woning aansluit bij hun opgegeven wensen, worden ze automatisch op de hoogte gebracht.
3. Wij bieden uw woning aan bij collega-makelaars, relocators en bedrijven die expats naar de regio Amsterdam halen.

Deze actieve marktbewerking heeft zich door de jaren inmiddels ruimschoots bewezen. Wanneer uw woning de juiste prijs-kwaliteitsverhouding heeft, lukt het ons altijd om snel een betrouwbare huurder voor u te vinden. Dat is onze belofte aan u! En uiteraard zullen wij altijd ons uiterste best doen om de hoogst mogelijk huurprijs voor u te genereren.

Wanneer een kandidaat aangeeft de woning te willen gaan bezichtigen, zullen wij allereerst nagaan of hij/zij voldoet aan uw wensen en past bij de woning. Wij gaan uiteraard alleen bezichtigen met kandidaten die voldoen aan het profiel. Als u wilt mag u bij de bezichtigingen aanwezig zijn, maar dat hoeft uiteraard niet. Eén van onze verhuurmakelaars maakt een afspraak voor een bezichtiging en zal de kandidaten ontvangen, rondleiden en vragen beantwoorden. Wij geven overigens nooit een sleutel van de woning aan een kandidaat mee, zoals sommige makelaars wel doen. Wij zijn altijd zelf aanwezig bij de bezichtiging! Uiteraard houden wij u regelmatig op de hoogte van de voortgang.

Indien één of meerdere kandidaten tijdens of na de bezichtiging aangeven de woning te willen gaan huren, dan vragen we inkomensgegevens en een kopie ID op. Deze gegevens worden allemaal uitvoering gecheckt in diverse systemen. Daarnaast verifiëren we de kandidaten bij hun werkgever. Zodat u zeker weet dat de kandidaat beschikt over voldoende inkomen, geen verkeerde bedoelingen heeft en betrouwbaar is qua betaalgedrag. Zijn er meerdere kandidaten die willen huren en voldoen aan uw wensen? Dan zullen wij de kandidaten die wij geschikt achten bij u voordragen en onze voorkeur uitspreken op basis van de documenten, maar vooral ook gebaseerd op het gedrag en voorkomen van de kandidaat. U besluit echter wie de woning mag gaan huren! Wilt u de kandidaat eerst nog zelf spreken? Dan regelen we dat.

Nadat u akkoord bent gegaan met de voorgestelde kandidaat maken we de huurovereenkomst op, gebaseerd op uw situatie. Deze concept-huurovereenkomst wordt eerst naar u gestuurd voor akkoord, voordat de huurder de overeenkomst ontvangt. Zodra beide partijen akkoord zijn, verzoeken wij u om de huurovereenkomst digitaal te ondertekenen. De huurder ontvangt, samen met de huurovereenkomst, tevens het betaaloverzicht voor de 1e maand huur en de borgsom. Wij innen dit bedrag, zodat we zeker zijn dat bij de sleuteloverdracht aan de 1e verplichtingen voldaan is.

De sleuteloverdracht vindt pas plaats nadat alle documenten ondertekend zijn en de 1e maand huur en de borgsom door de huurder aan ons overgemaakt zijn. Tijdens de begin-inspectie beschrijven we via een oplever-app gedetailleerd de staat van de woning en maken een uitgebreide fotoreportage. Zowel de verhuurder als de huurder ondertekenen dit inspectierapport ter plekke en krijgen hiervan beiden een afschrift in hun email. Zodra de sleuteloverdracht heeft plaatsgevonden wordt de huur en de waarborg, verminderd met de verschuldigde courtage, overgemaakt naar uw bankrekening.
Na een succesvolle verhuur berekenen wij u 8% + 21% BTW van de jaarhuur. Bij tijdelijke verhuur rekenen wij de courtage naar rato, met een minimum van € 950 excl. BTW.

Ons werk zit er nu op! U heeft een betrouwbare huurder en vanaf de volgende maand dient de huurder de huur rechtstreeks op uw rekening over te maken. Heeft u tijdens de huurperiode vragen? U kunt altijd bij ons aankloppen voor raad en daad.

Wilt u toch liever dat wij u ook na de verhuurbemiddeling ontzorgen? Neem dan financieel en/of technisch beheer bij ons af.

Wilt u meer informatie over verhuur en/of beheer van uw woning(en)?

Vul onderstaand uw gegevens in. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms