Werkwijze woning verhuren

Jouw woning verhuren en laten beheren? Home of Orange is dé makelaar voor het verhuren en beheren van jouw woning. 

Wanneer je jouw koopwoning of appartement gaat verhuren dan wil je natuurlijk een zo hoog mogelijk rendement behalen, maar wel zonder zorgen zoals leegstand, juridische- en financiële problemen. 

Ons team zal er samen met jou voor zorgen dat het traject rondom het verhuren en beheren van jouw woning vlekkeloos verloopt. Alle ins-and-outs van de continue veranderende verhuurmarkt zijn bij ons bekend wij zullen ervoor zorgen dat jouw rendement zo hoog mogelijk is. Daarnaast komen wij voor jouw belangen op en zorgen wij ervoor dat alles juridisch klopt. 

Onze klanten geven ons een gemiddelde beoordeling van 4,9 van de 5 sterren op Google. Laat Home of Orange de verhuur en/of beheer van jouw woning regelen en ontdek zelf waarom!

Klik hier voor de diverse verhuurpakketten of meld jouw woning aan en krijg een gratis huurprijsadvies.

De 6 stappen van het verhuurproces

Wanneer je besluit om jouw woning te verhuren ga je op zoek naar een geschikte makelaar. Hierbij is het belangrijk dat je weet wat je kunt verwachten. Daarom nemen wij bij Home of Orange altijd telefonisch contact met je op of nodigen wij je uit voor een kennismaking bij ons op kantoor, zodat wij onze werkwijze uit kunnen leggen, wij al jouw vragen kunnen beantwoorden en je kunnen adviseren over de verhuurmogelijkheden van jouw woning. 

Wanneer je hebt besloten om jouw woning via Home of Orange te verhuren, zullen wij met jou een afspraak inplannen voor de woning-opname. Tijdens deze opname worden de mogelijkheden en wensen in kaart gebracht. Wij zullen je uitgebreid informeren over de huidige wet- en regelgeving en een onderbouwd huurprijsadvies geven, gebaseerd op onze ervaring en de actuele marktomstandigheden. Heb je nog andere vragen? Stel ze dan gerust tijdens het gesprek. Er zullen tijdens deze afspraak foto's gemaakt worden en alle kenmerken van de woning worden genoteerd voor het opmaken van een aansprekende advertentie. Er zal een aparte afspraak worden ingepland met een fotograaf voor het maken van de advertentie foto's. 

Ons netwerk is zeer uitgebreid en daarnaast hebben wij een actieve strategie om huurders te genereren. Deze strategie bestaat uit 3 pijlers:
1. Wij adverteren jouw woning zowel op onze eigen website als diverse verhuur websites, zoals Pararius en Funda. 
2. Wij hebben een groot aantal woningzoekenden in ons bestand. Deze groep wordt automatisch op de hoogte gebracht van de nieuwste woningen.
3. Wij bieden jouw woning aan bij collega-makelaars, relocators en bedrijven die expats naar de regio Amsterdam halen.

Wanneer er potentiële kandidaten voor de woning zijn gevonden, zullen wij de woning met deze kandidaten gaan bezichtigen. Een van onze verhuurmakelaars zal de kandidaten ontvangen, rondleiden en eventuele vragen beantwoorden. Wij zullen je hierbij op de hoogte houden van de voortgang. Wanneer na de bezichtiging blijkt dat een van deze kandidaten voor de woning wilt gaan, dan zullen wij alle gegevens opvragen en deze controleren. Deze kandidaten leggen wij aan je voor, zodat wij samen kunnen bepalen wie de beste match vormt met de woning en de woning mag gaan huren. 

Nadat er in overleg met jou een geschikte kandidaat is gekozen, zal de huurovereenkomst worden opgemaakt. De concept-huurovereenkomst zal na jouw akkoord doorgestuurd worden naar de huurder voor digitale ondertekening. Daarnaast wordt het betaaloverzicht voor de 1e maand huur en de borgsom meegestuurd, zodat zij dit bedrag voor de sleuteloverdracht kunnen voldoen. 

De sleuteloverdracht vindt plaats nadat alle documenten zijn ondertekend en de eerste maand huur incl. borsom door de huurder zijn voldaan. Tijdens de check-in maken wij een uitgebreid rapport op van de woning. Dit rapport wordt zowel door jou als door de nieuwe huurder getekend en toegestuurd. Zodra de sleuteloverdracht heeft plaatsgevonden worden de huur en de waarborsom, verminderd met de verschuldigde courtage naar jou overgemaakt. Mocht je na het verhuurproces nog vragen hebben? Dan kun je ten alle tijden contact met ons opnemen. 

Wil je toch liever dat wij je ook na de verhuurbemiddeling ontzorgen? Dan is het ook mogelijk om financieel en/of technisch beheer bij ons af te nemen.

Wil je meer informatie over verhuur en/of beheer van jouw woning(en)?

Vul onderstaand jouw gegevens in. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms