Extra Services

Extra Services

Niet alleen kunnen we u het hele verhuurproces en het beheer uit handen nemen. We helpen u ook graag met de volgende zaken:

Gratis services
Aansluiten van gas, water en elektra
Aansluiten van TV / Internet

Betaalde services
Energielabel / Energie-Index (EI)
Meubileren van een woning voor expat-verhuur
Schade verzekering bij verhuur

Ons advies aan verhuurders van zelfstandige woonruimtes is om de aansluiting van de nutsvoorzieningen op naam van de huurder te (laten) zetten. Hiermee is de huurder zelf verantwoordelijk voor de betaling van de maandelijkse voorschotten aan de energieleverancier. U hoeft dan niet zelf bij de huurder maandelijks een voorschot te innen om vervolgens jaarlijks een eindafrekening op te maken.

Home of Orange heeft toegang tot een platform waar wij dagelijks kunnen kiezen uit de scherpste tarieven bij de beste aanbieders. Vooral expats vergeten vaak de G/W/L aansluiting zelf te regelen en hebben bovendien weinig inzicht in de mogelijkheden in Nederland. Wij regelen de overstap gratis en snel voor hen. Zodra wij de woning opleveren aan de nieuwe huurder, nemen we o.a. de beginstanden op. Als de energierekeningen nog op uw naam staan, dan zijn dat voor u als verhuurder de eindstanden waarmee u zich kunt afmelden bij uw leverancier. Wij sluiten vervolgens de huurder aan. Ook als u geen klant van Home of Orange bent, kunnen wij dit gratis voor u regelen. 

Neem contact op

Ons advies aan verhuurders van zelfstandige woonruimtes is over het algemeen om de aansluiting van TV en/of Internet op naam van de huurder te (laten) zetten. Hiermee is de huurder zelf verantwoordelijk voor de betaling van de maandelijkse abonnementskosten. U hoeft dan niet zelf bij de huurder maandelijks de kosten te innen. Bovendien kan de huurder zelf besluiten welk abonnement hij/zij wil afsluiten.

In sommige gevallen kan het overigens raadzaam zijn om de TV en/of Internet aansluiting na aanvang van de huur nog een maandje door te laten lopen, zodat de huurder gegarandeerd TV kan kijken en gebruik kan maken van Internet. Het aansluiten van een nieuwe klant kan namelijk, afhankelijk van de gekozen provider, maximaal enige dagen tot enkele weken duren. U brengt de huurder de 1 e maand van het abonnement nog in rekening en met ingang van de volgende maand zegt u zelf het abonnement op. Home of Orange inventariseert de wensen van de huurder en sluit vervolgens snel en kosteloos de huurder aan bij de gekozen provider met het gekozen abonnement. Hiervoor hebben wij toegang tot een platform waar wij dagelijks kunnen kiezen uit de scherpste tarieven bij de beste aanbieders. Ook als u geen klant van Home of Orange, kunnen wij dit gratis voor u regelen. 

Neem contact op

Bij verhuur van een woonruimte is het verplicht om een definitief energielabel te overleggen aan een nieuwe huurder. Een huurder kan hiermee zien hoe energiezuinig een woning is en welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. De labelklassen voor woningen lopen van A t/m G. Woningen met een A-label zijn het energiezuinigst, woningen met een G-label zijn het minst energiezuinig. Het label geeft ook een overzicht van woningkenmerken, zoals het woningtype, isolatie, beglazing en verwarming.

Indien een verhuurder bij aanvang van de huur geen definitief energielabel kan overleggen, riskeert hij/zij een boete van € 435,00. Bij bedrijven bedraagt de boete zelfs € 870,00! Een energielabel is overigens alleen verplicht bij verhuur van gehele woningen. Een energielabel is niet verplicht als u een losse kamer in uw woning, een studentenkamer, een rijksmonument, een provinciaal of een gemeentelijke monument verhuurt.

Tot 29 maart 2018 bestonden er 2 verschillende meetmethodes; het Energielabel en de Energie-Index (EI). Dit veroorzaakte verwarring. Sinds 29 maart 2018 is om die reden de Energie-Index (EI) gekoppeld aan het Energielabel.

Energieprestatie en huurpunten

Onder andere het Energie-index cijfer is onderdeel van de berekening waarmee, in geval van sociale huur, de huur op basis van het WoningWaarderingStelsel kan worden bepaald. De energiezuinigheid van een huurwoning bepaalt, samen met de afmetingen en de WOZ-waarde, in belangrijke mate het aantal punten dat uw woning krijgt volgens het puntensysteem van het WoningWaarderingsStelsel (WWS). Heeft uw woning een paar punten te weinig om in de vrije sector te verhuren, maar wilt u dat wel? Dan kunt u met een verbetering van het Energielabel wellicht wél voldoende punten halen en kunt u daarmee de woning in de vrije sector verhuren. Energiezuinige woningen leveren namelijk meer punten op!

Heeft u al een definitief Energielabel?

Of er een definitief Energielabel van de woning aanwezig is, kunt u controleren via Zoek je energielabel. Het Energielabel is na de datum van afgifte maximaal 10 jaar geldig. Heeft u uw huis met een geregistreerd Energielabel ondertussen energiezuiniger gemaakt? Dan kunt u met een nieuw energielabel de verbetering inzichtelijk maken. Dit is voor de verhuur van uw woning echter niet verplicht, mits het oude label nog geldig is. Als voor uw woning nog geen definitief energielabel is geregistreerd, dan heeft uw woning een voorlopig Energielabel. Het voorlopig Energielabel is een inschatting op basis van de gegevens die geregistreerd staan bij het Kadaster, zoals het bouwjaar en het woningtype. Zodra u uw huis of appartement gaat verhuren, moet u een definitief energielabel aanvragen.
Sinds 2022 is het zelfs zo dat woningen zonder definitief Energielabel NIET meer geadverteerd mogen worden.

Een Energielabel aanvragen

Tot 2020 kon u eenvoudig zelf online een Energielabel aanvragen. Aan de hand van van maximaal 10 vragen kon u de woninggegevens aanpassen en eventueel digitaal bewijs aanleveren, zoals een factuur van een HR-ketel. Vervolgens controleerde een erkend deskundige uw gegevens op afstand. Dit kostte ca. € 10,00. Na registratie ontving u automatisch het definitieve energielabel.
Sinds 2021 is dit niet meer mogelijk, omdat u nu verplicht een deskundige moet inschakelen. Het aanvragen van een Energielabel is hierdoor nu vele malen duurder.

Wij kunnen dit voor u regelen voor € 269 incl. BTW (2022, prijs voor woning tot 140 m2).

Neem contact op

Een woning verhuren aan expats is aantrekkelijk. Expats zijn, over het algemeen, hoogopgeleide buitenlandse werknemers die tijdelijk in Nederland komen wonen en werken. Zij worden door hun werkgever naar Nederland gehaald vanwege hun specifieke kennis of ervaring die onder Nederlandse werknemers onvoldoende aanwezig is. Expats komen echter en ze gaan weer. Gemiddeld blijft een expat 1 tot 3 jaar in Nederland. Hun eigen woning in het land van herkomst verhuren ze vaak zelf gemeubileerd gedurende de periode dat ze in Nederland verblijven. Hoewel er ook expats zijn, vaak gezinnen, waarvan de meubels bij een overplaatsing door de werkgever overzees verscheept worden, willen de meeste expats een gemeubileerde woning huren Maar wat als u de woning zonder meubels aanbiedt of slechts met de basis spullen? Moet u dan de expat, die uw woning gemeubileerd wil huren, aan u voorbij laten gaan? Nee, dat hoeft niet! U kunt uiteraard zelf de woning gaan meubileren. Maar dat kost veel geld en behoorlijk wat tijd, zeker bij een grotere woning. En weet u welk interieur bij de gemiddelde expat in de smaak valt?

Home of Orange kan u helpen met complete of gedeeltelijke woninginrichtingen voor huurperiodes vanaf 1 maand tot onbepaalde tijd. En uiteraard betreft het altijd kwalitatief hoogwaardige meubels. Op korte termijn kunnen wij dit naar wens voor u realiseren. Wij zorgen dat u nergens naar om hoeft te kijken. U geeft aan welke sfeer u wilt en wij zorgen dat de complete woning geheel of gedeeltelijk ingericht wordt opgeleverd. Voor elk budget is wel een interieur te huur.

Zijn de meubels van de expat onderweg in de container op een schip naar Nederland, maar duurt het nog een aantal weken voordat de container arriveert? Dan kunt u via Home of Orange voor een aantal weken een smaakvol interieur naar keuze laten plaatsen. Hierbij kunt u kiezen uit diverse stijlen, van klassiek tot modern. De meubels worden geleverd en geplaatst en, zodra de eigen meubels gearriveerd zijn, ook weer opgehaald. Dit geeft de expat de mogelijkheid om direct een volledig ingericht huis te betrekken en niet enkele weken in een hotel hoeven te bivakkeren in afwachting van de eigen meubels.

Wilt u uw woning voor bijvoorbeeld 1 jaar gemeubileerd verhuren aan een expat? Dan huurt u eenvoudig gedurende de huurperiode meubels. Uiteraard is de huurprijs goedkoper naarmate de huurperiode langer is. Het niveau van meubilering kan variëren van een aanvulling op bestaand meubilair tot een volledige inrichting, tot keukenapparatuur en beddengoed aan toe.

Neem contact op

De opstalverzekering biedt normaliter geen dekking als de woning verhuurd is. Maar u loopt wel het risico op schade aan de woning en inboedel. Sinds kort kunnen wij verhuurders een verzekering aanbieden die schade tijdens de verhuur dekt tot € 50.000. Tegen een klein bedrag per maand kunt u helemaal zorgeloos verhuren!

In het kort:

  • Verzekerd bedrag € 50.000,-
  • Dekking op schade aan de woning en gevolgschade aan inboedel en gepaard gaande juridische kosten (te vergelijken met een woonhuisverzekering);
  • Eigen risico € 1500,-
  • Uitgezonderd zijn woningen die op de Rijks Monumentenlijst staan;
  • Maandelijkse premie € 15,- incl. assurantiebelasting;
  • Eenmalige verwerkingskosten verzekering € 35,- en controlekosten van het dossier voor aanmelding bij de verzekeraar € 35,- per dossierpolis.
  • Het dossier dient vooraf beoordeelt te worden alvorens de verzekeraar het huurcontract verzekerd.

Neem contact op

Heeft u interesse in onze extra services?

Vul onderstaand uw gegevens in. Wij nemen binnen 1 werkdag vrijblijvend contact met u op.

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms