Extra Services

Extra Services

Naast het ondersteunen bij het gehele verhuurproces en het beheer van jouw woning(en), kunnen wij je ook ondersteunen met de volgende diensten:

Gratis services
Aansluiten van gas, water en elektra
Aansluiten van TV / Internet

Betaalde services
Energielabel / Energie-Index (EI)
Schade verzekering bij verhuur

Ons advies aan verhuurders van zelfstandige woonruimtes is om de aansluiting van de nutsvoorzieningen op naam van de huurder te (laten) zetten. Hiermee is de huurder zelf verantwoordelijk voor de betaling van de maandelijkse voorschotten aan de energieleverancier. 

Home of Orange heeft toegang tot een platform waar wij dagelijks kunnen kiezen uit de scherpste tarieven bij de beste aanbieders. Vooral expats vergeten vaak de G/W/L aansluiting zelf te regelen en hebben bovendien weinig inzicht in de mogelijkheden in Nederland. Wij kunnen de overstap gratis en snel voor hen regelen. Zodra wij de woning opleveren aan de nieuwe huurder, nemen wij o.a. de beginstanden op, zodat als de energierekeningen nog op jouw naam staan, jij deze stand als eindstand door kunt geven bij het afmelden bij de leverancier. Vervolgens sluiten wij de huurder aan. Ook als je geen klant van Home of Orange bent, kunnen wij dit gratis voor je regelen. 

Neem contact op

Ons advies aan verhuurders van zelfstandige woonruimtes is over het algemeen om de aansluiting van de TV en/of internet op naam van de huurder te (laten) zetten. Hiermee is de huurder zelf verantwoordelijk voor de betaling van de maandelijkse abonnementskosten. Je hoeft dan niet zelf bij de huurder maandelijks de kosten te innen. Bovendien kan de huurder zelf besluiten welk abonnement hij/zij wil afsluiten. 

Home of Orange inventariseert de wensen van de huurder en kan de huurder assisteren bij het aansluiten van TV en/of internet. Wanneer gewenst zal onze partner contact opnemen met de huurder. 

Neem contact op

Bij de verhuur van een woonruimte is het verplicht om een definitief energielabel te overleggen aan een nieuwe huurder. Een huurder kan hiermee zien hoe energiezuinig de woning is en welke energiebesparende maatregeleen er mogelijk zijn. De labelklassen voor woningen lopen van A t/m G. Woningen met een A-label zijn het energiezuinigst, woning met een G-label zijn het minst energiezuinig. Het label geeft ook een overzicht van woningkenmerken, zoals het woningtype, isolatie, beglazing en verwarming. 

Indien een verhuurder bij aanvang van de huur geen definitief energielabel kan overleggen, riskeert hij/zij een boete.

Controleer of jouw woning al een geldig energielabel heeft. Is dit niet het geval? Dan helpen wij je graag met het verkrijgen van een geldig energielabel voor jouw woning.

Energieprestatie en huurpunten

Onder andere het Energie-index cijfer is onderdeel van de berekening waarmee, in geval van sociale huur, de huur op basis van het WoningWaarderingStelsel kan worden bepaald. De energiezuinigheid van een huurwoning bepaalt, samen met de afmetingen en de WOZ-waarde, in belangrijke mate het aantal punten dat uw woning krijgt volgens het puntensysteem van het WoningWaarderingsStelsel (WWS). Heeft jouw woning een paar punten te weinig om in de vrije sector te verhuren, maar wil je dat wel? Dan kun je met een verbetering van het Energielabel wellicht wél voldoende punten halen en kun je daarmee de woning in de vrije sector verhuren. Energiezuinige woningen leveren namelijk meer punten op!

Heeft u al een definitief Energielabel?

Of er een definitief Energielabel van de woning aanwezig is, kun je controleren via Zoek je energielabel. Het Energielabel is na de datum van afgifte maximaal 10 jaar geldig. Heeft  je jouw huis met een geregistreerd Energielabel ondertussen energiezuiniger gemaakt? Dan kun je met een nieuw energielabel de verbetering inzichtelijk maken. Dit is voor de verhuur van jouw woning echter niet verplicht, mits het oude label nog geldig is. Als voor jouw woning nog geen definitief energielabel is geregistreerd, dan heeft jouw woning een voorlopig Energielabel. Het voorlopige Energielabel is een inschatting op basis van de gegevens die geregistreerd staan bij het Kadaster, zoals het bouwjaar en het woningtype. Zodra je jouw huis of appartement gaat verhuren, moet je een definitief energielabel aanvragen.
Sinds 2022 is het zelfs zo dat woningen zonder definitief Energielabel NIET meer geadverteerd mogen worden.

Een Energielabel aanvragen

Sinds 2021 is het niet meer mogelijk om zelf een online energielabel aan te vragen en bje nu verplicht om een deskundige in te schakelen. 

Wij kunnen dit voor u regelen vanaf € 299 ex. BTW (2022, prijs voor woning tot 140 m2).

Neem contact op

Heb je interesse in onze extra services?

Vul onderstaand jouw gegevens in. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms