Beheer

Het beheer van uw pand(en) uitbesteden

Heeft u een ideale huurder die kleine reparaties zelf oplost en de huur altijd op tijd betaalt? Dan kunt u uiteraard prima zelf het beheer over uw woning(en) voeren. U int dan zelf de maandelijkse huur, verzorgt de jaarlijkse huurverhoging en de huurder benadert u bij klachten of reparaties.

Een goede beheerder ontzorgt en geeft rust

Woont u echter zelf op afstand en wilt u geen vrienden of familie belasten? Of heeft u weinig tijd, geen zin in gedoe of wilt u gewoon ontzorgd worden? Dan nemen wij u graag het financieel en/of technisch beheer van de woning uit handen. Wij zorgen ervoor dat u geen omkijken heeft naar uw vastgoed en alleen maar hoeft te genieten van de maandelijkse inkomsten. Daarnaast kan het fiscale voordelen opleveren als u de verhuur en het beheer van uw vastgoed uitbesteedt aan een professionele partij.

Financieel beheer

Als u het financiële beheer aan ons uitbesteedt, dan heeft u geen omkijken naar de maandelijkse huurbetalingen. Wij innen de huur bij de huurder en zorgen ervoor dat u de huur keurig aan het begin van de nieuwe maand via ons ontvangt. Betaalt de huurder niet, te laat of te weinig? Dan zullen wij maatregelen nemen ter voorkoming van incasso-zaken. Door onze proactieve aanpak en onze gedegen screening van huurders is dat gelukkig maar zelden nodig. Ook de jaarlijkse huurverhoging regelen wij, we leggen een administratie aan en beheren de borgsom gedurende de huurperiode.

Technisch beheer

In een woning kunnen veel zaken kapot gaan. Hopelijk ontvangt u een mooie huurprijs voor uw woning. Maar de huurder verlangt daar terecht woongenot voor in ruil. U begrijpt zelf ook wel dat een kapotte CV in de winter snel gerepareerd dient te worden. Maar wat als de huurder u om de haverklap belt met allerhande klachten? Of de huurder belt zelf in het weekend een reparateur (tegen weekend tarief) en trekt de rekening van de huur af? Of u woont ver weg of bent zelf niet handig.

Als wij het technisch beheer voor u voeren, dan hoeft u nergens naar om te kijken. Wij zijn het aanspreekpunt voor uw huurders en zullen altijd eerst kijken of we de klacht zelf, kosteloos, op kunnen lossen. Of wellicht is de huurder wel zelf verantwoordelijk voor de reparatie. Moet er toch een reparatie worden uitgevoerd? Wij hebben vaste afspraken met vakmensen, waardoor u verzekerd bent van de hoogste kwaliteit en betaalt u nooit meer dan nodig is.

Vertrekt de huurder weer aan het einde van de huurperiode? Dan voeren wij de eind-inspectie voor u uit. Indien de woning weer wordt opgeleverd zoals de huurder hem bij aanvang kreeg, dan betalen wij de beheerde waarborgsom binnen de gestelde termijn terug aan de huurder. Is er toch iets aan de hand met de woning? Dan moet worden bepaald wat het schadebedrag is. Wij verzorgen dit voor u en verrekenen dit bedrag vervolgens met de betaalde waarborgsom.

Tarieven vastgoedbeheer*

Financieel of technisch beheer: 3% + 21% BTW van de maandhuur
Financieel + technisch beheer:   5% + 21% BTW van de maandhuur

*De kosten voor technisch beheer kunnen afwijken in verband met de staat van de woning.

Opnieuw verhuren

Wilt u na het vertrek van uw huurder opnieuw de woning verhuren? Dan zullen wij, zodra de huurder opzegt, opnieuw starten met adverteren en direct de zoektocht naar een nieuwe huurder in gang zetten. Zodat de kans op leegstand minimaal is en er bij voorkeur direct een nieuwe huurder klaar staat na vertrek van de vorige huurder.

Uw belegging in box 1 of box 3?

Er is nog een belangrijke fiscale reden om ervoor te kiezen zowel de verhuur als het beheer uit te besteden aan een professionele partij. U wilt uiteraard dat de opbrengst van verhuur in box 3 wordt belast, wat een veel lagere belastingdruk oplevert. Zeker een verhuurder die meerdere panden bezit, zal zijn eigen betrokkenheid en werkzaamheden om die reden zoveel mogelijk moeten beperken. Als u kunt aantonen dat u deze werkzaamheden uitbesteedt, dan zal de Belastingdienst box 3 accepteren. Als de Belastingdienst echter van mening is dat u zelf actief verhuurt en het vastgoed zelf beheert, dan verschuift de belegging mogelijk van box 3 naar box 1. Zeker als u in verhouding weinig of geen inkomen uit werk (meer) heeft. En dat kan een behoorlijke domper opleveren voor uw rendement.

Privévermogen wordt belast in box 3 (de vermogensrendementsheffing). Maar wanneer u zelf actief met werk bijdraagt aan de inkomsten van het vastgoed (actief vermogensbeheer) wordt het belast in box 1. De huurinkomsten van een belegging in vastgoed zijn in principe onbelast. Maar als u actief met werk bijdraagt aan de inkomsten uit het vastgoed, dan worden de huurinkomsten opgeteld bij uw andere inkomsten in box 1, zoals uw salaris.

Stel dat u een pand verkoopt met € 100.000 winst en het valt in box 1. Dat betaalt u over de boekwinst inkomstenbelasting. Als het pand in box 3 zit, is de boekwinst echter onbelast! Er is 1 voordeel aan box 1; u mag kosten aftrekken. Dat mag niet in box 3.

Wij raden u ten alle tijden aan e.e.a. met uw belastingadviseur op te nemen.

Laat u ons het beheer voor u uitvoeren, dan bent u gegarandeerd van zorgeloze verhuur en ontvangt u tevens het hoogste rendement.

 

 

 

Wilt u uw woning(en) aan Home of Orange B.V. in beheer geven of heeft u vragen? Vul onderstaand uw gegevens in. Dan nemen wij binnen 1 werkdag contact met u op.

Wilt u meer weten over het uitbesteden van het beheer van uw woning(en) aan Home of Orange? 

Vul onderstaand uw gegevens in. Wij nemen binnen 1 werkdag vrijblijvend contact met u op.

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms