Verwachte toegestane huurstijgingen 2024

De huren in het gereguleerde segment (sociale huur) mogen vanaf 1 juli 2024 naar verwachting met maximaal 5,8% stijgen omdat ze de huidige loonontwikkeling volgen. In het vrije segment is het laagste percentage van de loonontwikkeling of inflatie leidend voor de maximale huurverhoging. In die sector wordt voor 2024 een toegestane huurstijging van ongeveer maximaal 4,9% verwacht.

 

De toegestane stijgingspercentages zijn een indicatie, maar zullen naar verwachting niet erg afwijken. In december 2023 worden de maximale huurverhogingspercentages definitief vastgesteld en bekendgemaakt. Dat gebeurt op basis van de daadwerkelijke gemiddelde CAO-loonstijging en CPI zoals door het CBS gepubliceerd.

 

Wat betekent dit voor u? U mag het maandelijkse huurbedrag van 2023 met maximaal 4,9% verhogen. Zoals afgesproken in het contract, zal de huur automatisch omhoog gaan en zullen wij, middels ons beheersysteem, de huurder hier tijdig over informeren.

De komende tijd zullen wij u actief op de hoogte houden van de (nieuwe) wet- en regelgeving omtrent het verhuren van een woning. Mocht u hier vragen over hebben? Neem dan gerust contact met ons op.

Blijf op de hoogte

Verhuurt u al woningen of denkt u erover na om te gaan investeren in vastgoed? Het huurrecht is ingewikkeld en de huurmarkt is continue in beweging.
Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief. Dan houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe wetgeving.


Nieuwste woningen