De Eerste Kamer blokkeert ruimere mogelijkheden voor tijdelijke huurcontracten (model B)

Op 13-4-2021 schreven we over een wetsvoorstel met betrekking tot het verruimen van de huidige tijdelijke huurovereenkomsten voor max. 2 jaar (Model B). Het zou dan mogelijk worden om de maximale huurperiode van 2 jaar nog een keer te verlengen. In plaats van een vast contract, zou huurders - binnen een termijn van drie jaar - dan nogmaals een tijdelijk contract kunnen worden aangeboden. Een tijdelijk contract van maximaal twee jaar zou dan bijvoorbeeld met maximaal 1 jaar verlengd kunnen worden. Daarnaast zou er voor de verhuurder een vaste minimale huurperiode afgesproken kunnen worden, wat nu niet het geval is.

Maar die verruiming is van de baan! Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken (D66) schrapt het wetsartikel dat verhuurders meer ruimte zou geven voor tijdelijke huurcontracten.

Een gemiste kans, zowel voor verhuurders die niet voor onbepaalde tijd kunnen of willen verhuren en die daarmee iets meer mogelijkheden zouden krijgen. Maar zeker ook voor huurders die nu soms noodgedwongen op zoek moeten naar een andere woning na 2 jaar.

Blijf op de hoogte

Verhuurt u al woningen of denkt u erover na om te gaan investeren in vastgoed? Het huurrecht is ingewikkeld en de huurmarkt is continue in beweging.
Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief. Dan houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe wetgeving.


Nieuwste woningen